Общество

Амазон насочва поглед към индустрията за облачни услуги в КитайКомпания Amazon Web Services, платформа за облачни услуги на Amazon, ще увеличи инвестициите си на китайския пазар в тази сфера и ускори стъпките за предлагане на повече услуги в облак, за да насърчи дигиталната трансформация и модернизацията на китайските предприятия, съобщава Радио Китай. Пазарният мащаб на индустрията за облачни изчисления е огромен, но този сегмент все още е в начална фаза на развитие, каза Гу Фан, генерален мениджър на отдел продуктово управление и пазарни стратегии в AWS China, като добави, че има огромно доверие в пазара за облачни услуги в страната.

„Виждаме, че търсенето на облачни услуги от много китайски интернет компании и бързо растящи стартъпи, занимаващи се със здравеопазване, образование и медии, се засилва. AWS е готов да окаже съдействие, като дигитализира и направи нововъведения в техните операции, както и ускори трансформацията на традиционните бизнеси“, обясни Гу.

Той добави, че много местни предприятия използват глобалната инфраструктура и облачните услуги на AWS, за да подсилят позициите си в чужбина и да бъдат по-гъвкави по отношение на разходите си.

AWS представи повече от 150 услуги за облачни изчисления и други продукти в Китай през първата половина на годината.

По данни на Китайската академия за информационни и телекомуникационни технологии, пазарът на облачни услуги в Китай е възлизал 68,9 милиарда юана (10,5 милиона долара) през 2019 г., с 57,6% ръст спрямо 2018 г. Очаква се през следващите три години да продължи да се разраства и достигне 230 милиарда юана.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.