Новини

Атанас Атанасов: Зависимостите на Борисов опират и в корупция, и в проституция

Атанас Атанасов

© Анелия Николова

Атанас Атанасов

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов Борисов е попаднал в зависимости и въпросът е дали е зависим от корупционни схеми или от корупция и проституция едновременно. Това мнение изрази лидерът на извънпарламентарната ДСБ Атанас Атанасов в коментар на обясненията на премиера пред германския “Фраскфуртер алгемайне цайтунг” за анонимните снимки в държавното му жилище, правено от нова “Мата Хари” (прочутата холандска стриптизьорка, куртизанка и шпионин поне за две разузнавания по време на Първата световна война).

Атанасов цитира обяснението на Борисов, че целта на посещенията на дамата във вилата му в резиденция “Бояна” е била “да задоволява човешките си нужди”. Въпросите в интервюто към личния му живот са обяснени от германския журналист с това, че самият Борисов дава политическо обяснение на случая, а интервюираният охотно отговаря.

Лидерът на ДСБ коментира, че “начинът, по който Борисов обяснява цялата тази фабула показва, че той се възползвал от такъв тип услуги” и напомни, че в България проституцията е забранена и се носи наказателна отговорност. При днешната конфигурация на институциите не можем да очакваме обективно разследване, каза Атанасов.

По повод полемиката за бъдещи предизборни коалиции на извънпарламентарни формации, предизвикана от друго негово интервю, Атанасов подчерта, че партията му ще се яви на избори като част от политическото обединение “Демократична България”, в което влизат още “Зелено движение” и “Да, България”.

“За да се разгради Борисовата държава, трябва тази власт да се отмести, а за целта е нужна концентрирана сила, иначе той ще продължи да управлява”, подчерта лидерът на ДСБ и даде за пример възможността опозицията на сегашното управление да се обедини в наблюдението на избирателните секции.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.