Общество

"Бисер" в социалните мрежи набута в конспирацията и ваксините на …“Пайнер”Коментарите – от “Ще чакам имунизация от AC/DC” до “чалга вируса” и фалшивите посланияАнтиваксърската активност на тема конспирации роди “бисер”, който се радва на голяма популярност във фейсбук. Постът твърди:

“Сегашните ваксини не само че не предпазват от вируса, а и карат тялото ти да произвежда това, от което се разболяваме. В Израел хиляди са били заразени с вируса, след като са им поставили ваксина на “Пайнер”.

Вероятно човекът, написал посланието, което по същество е фалшиво и в тренда на антиваксърския конспиративен жанр, е искал да напише “Пфайзер”, но е допуснал грешка.

Постът обаче роди много шеги на тема “чалга вирусът”, колажи, а и коментари в сферата на народопсихологията и актуалната политика, та до фройдистки тълкувания по линията “подсъзнателна грешка”.

“Лично са взети антитела от Пайнера. Всички чалга изпълнителки са имунизирани”, “Аз ще чакам AC/DC да пуснат ваксина, че от Пайнерската ще ме заболят пръстите от щракане”,

“Аз съм традиционалист и ще чакам ваксината на Радка Пиратка!”, гласят шеги в коментарите под поста.

“Това, приятели, е скрийншотът на десетилетието!!! Искам да станете прави и да викнете, колкото ви глас държи: “Не на ваксината на Пайнер!!!”, написа Венци Мицов.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.