Общество

Биячите на фелдшера в Роман остават 72 часа в ареста, депутат зове за спешни мерки срещу тяхЗа срок до 72 часа са задържани извършителите на побой над фелдшер в Роман. Те са съответно на 18 и 36 години. Постановлението е на наблюдаващия прокурор от районната прокуратура в Мездра, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Досъдебното производство по случая е започнало след постъпил сигнал за това, че около 16 ч. на 18.12.2020 г. бил нанесен побой над медицински фелдшер от Филиала за спешна медицинска помощ в  Роман.Извършителите на деянието са били установени – Х.В. (на 18 години) и К.П. (на 36 години). Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист по повод и при изпълнение на службата му.

Предстои районната прокуратура в Мездра да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение постоянно задържане под стража спрямо обвиняемите.

„Положението в Роман става нетърпимо, коментира във фейсбук профила си врачанският депутат Красимир Богданов. – Добре познатите рецидивисти от циганската фамилия Лисиците безчинстват и тероризират населението, при това безнаказано. След като миналата година едва не убиха горски полицай, заловил ги по време на незаконна сеч, а тази година клаха с мачете млад мъж, в чиято къща преди са влизали да крадат, сега пребиха като куче медицинско лице, оказало при това помощ на техен роднина. И този път ли са били провокирани? „

Богданов напомня, че многократно е информирал институциите, включително и министърът на вътрешните работи от трибуната на Народното събрание за издевателствата на които са подложени жителите на Роман. Но правораздавателните органи оставали слепи за заплахата за живота на хората.

„Настояваме за спешни действия срещу самозабравилата се циганска фамилия, призова още народния представител от ВМРО. – Искаме затвор за тези социопати! А За случая ще информираме всички компетентни институции и ще търсим отговорност от тях. В XXI век, в европейска България такива прояви са недопустими.”

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.