Общество

Борисов в Брюксел: Може да се подпомогнат страните с въглищни централиУбеден съм, че ще излезем с решение в следващите часове, заяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет в Брюксел по повод преговорите за следващия бюджет на ЕС.

Изключително важно е, че се събираме на живо, убеден съм, че днес и утре ще постигнем позитивни резултати, заяви Борисов. По неговите думи за някои държави преходът към чиста икономика може да бъде по-скъп, но може да се намерят решения за подпомагане на страните с въглищни централи. Премиерът отбеляза, че нашата страна очаква да бъде предвидена при определянето на тази подкрепа, предава БТА.По неговите думи се очаква на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители Европейската комисия да съобщи данни за одобряването на ваксините срещу ковид. Предвижда се комисията да уточни реда, по който държавите в ЕС ще бъдат снабдявани с ваксини.

Винаги сме твърдели, че трябва да има сделка, посочи министър-председателят по повод търговските преговори с Великобритания.

Той допълни, че новата администрация във Вашингтон е основен геостратегически партньор за България и за ЕС.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.