Лайфстайл

Борисов поздрави Мицотакис за националния празник на Гърция

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по повод Националния празник на Гърция – 25 март., съобщават от Дондуков 1.

В поздравителния си адрес до Мицотакис премиерът отправя към приятелския гръцки народ сърдечни пожелания за благоденствие и по-нататъшен просперитет.

„В настоящия момент на тежки изпитания от различен характер съм уверен, че на основата на общите ценности и интереси, както и на взаимната солидарност ще обединим сили за преодоляване на трудностите и на техните, надявам се, временни последици за нашите граждани“, отбелязва още Борисов.

Той изтъква, че през настоящата 2021 г. Гърция отбелязва 200-годишнината от началото на борбата за своята независимост. Борисов акцентира върху голямото значение на Гръцкото въстание от 1821 г. и припомня приноса и жертвоготовността на хиляди българи, които са участвали в него.

В заключение министър-председателят Бойко Борисов отбелязва отличните стратегически отношения между България и Гърция и приноса на двете съседни държави за напредъка на целия регион по пътя към Европейския съюз.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.