Новини

"Ботев" (Пловдив) предприел процедура за прекратяване на делата от КТБ

"Ботев" (Пловдив) предприел процедура за прекратяване на делата от КТБ

© LAP.BG

Предприета е процедура за прекратяване на делата от фалиралата КТБ към “Ботев” (Пловдив), обявиха собствениците на клуба от сдружението на привържениците.

Наскоро “Ботев” направи първата стъпка към спасението, като с помощта на феновете си събра 567 хиляди лева, спешно необходими за откупуване на стари задължения. Остават обаче притесненията за дела за 26 милиона лева, свързани с фалита на КТБ.

“След като клубът, благодарение на привържениците си, бизнеса и широката пловдивска общественост, изкупи задълженията към “Рент Мениджмънт”, бе подписан договор за закупуването между синдиците на КТБ и прокуриста на клуба Асен Караславов. Предстои този договор да се одобри от Фонда за гарантиране на влоговете, чието становище в момента изчакваме. Предприета е процедура за прекратяване на делата от КТБ към ПФК Ботев АД”, пише в част от съобщението на сдружението.

В него се казва още, че председателят на сдружението Радослав Кошински е провел срещи с руския предприемач Антон Зингаревич във връзка с интерес към инвестиции и придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба, като се очаква до края на годината да има развитие по темата.

“Имаме уверение за реален интерес и сериозни амбиции, но разговорите са едва в начален етап. Предоставили сме на г-н Зингаревич и екипа му достъп до клуба, за да направят одит. Обещанието от страна на кандидат-купувача е да даде окончателно решение до края на декември, след което може да се пристъпи към конкретните преговори”, пише още в съобщението.

Собственик на “Ботев” в началото на десетилетието беше Цветан Василев. Клубът беше финансиран с пари от фирми, свързани с КТБ. В момента “Ботев” се намира в тежко положение след оттеглянето на предишния собственик Георги Самуилов.

В сряда клубът получи зелена светлина да възобнови строежа на стадиона си, след като община Пловдив и ДЗЗД “Колежа” подписаха договора за изпълнение на обществената поръчка.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.