Свят

Буря по време на планински ултрамаратон, 21 загинали

Д вадесет и един души загинаха, а осем бяха ранени при буря, разиграла се по време на 100-километров планински ултрамаратон в северозападната китайска провинция Гансу, съобщи днес агенция Синхуа, цитирана от ДПА, предаде БТА.

Вчера участниците били изминали 20-30 км от трасето и се намирали в отдалечена и скалиста местност, известна като Каменната гора, по поречието на река Хуанхъ (Жълтата река), в окръг Цзинтай, когато били застигнати буря, съпроводена с градушка, леден дъжд и ураганен вятър.

Условията за бегачите се влошили, тъй като температурата на въздуха паднала до близо нула градуса по Целзий. Част от 172-мата участници се изгубили и състезанието било прекратено. Усилията на организаторите да открият и спасят маратонците били затруднени, тъй като само първите 24 км от трасето са достъпни за автомобили.

Местните власти изпратили спешно на място около 700 спасители. До тази сутрин са намерени 151 спортисти, от които осем били ранени, и телата на 21 загинали, посочва ТАСС, цитирайки местни източници. Сред загиналите е Лян Цзин, поставил два национални рекорда, съобщи информационният портал “Сина”.

В САЩ: Студ, сняг, торнада, най-малко 20 жертви

Три жертви и милиони без ток заради буря в САЩ

Сняг и студ парализираха Гърция, има жертви

Снежна буря в Япония, отнесени покриви и наводнени домове

Жертви и милиони без ток в Тексас заради сковаващ студ

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.