Новини

Ваня Нушева от "Прозрачност без граници": Още не е късно за въвеждане на гласуване по пощата

Това е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА!
Дистанционно .. било електронно, било по пощата!

Aбсолютно е наболял този проблем! ..
.. ти Читателю , да речем , си Марешки, или си Пеевски, или Ковачки …. искаш да си сигурен на изборите – а то не може да се направи нищо!
Има там едни малки стаички, па отпред-полиция, и комисии от всяка партия, па и журналисти, па и наблюдатели. И виж – тъпи правила, трябва човек, САМ ДА ВЛЕЗНЕ В СТАИЧКАТА, па и е забранено да му се напомни, за коя баш партия трябва да се хвърля, нито плакати може да се лепят ни нищо!
А малоумникът дето готов да му платиш и той е готов да ти вземе парите -кой знае как ще гласува , валидно или не .. и какви преференции ще налашка .. и дали въобще ще гласува.

А електронно и дистанционно !? ..
Песен електронна е електронното гласуване – проблемите се решават!!
.. и ще видите, приятели-доста хора, ако се приеме електронното гласуване-ще инвестират в разработването на тази ниша!

Ще се открият нови работни места .. на територията на всяка секция, ще има поне 4-5 пункта за въвеждане с поне 7-8 млади момчета и момичета, дето да въвеждат гласуването , с данните които се диктуват …
Ще има и мнооооого силен емигрантски вот .. ” В Русия съм, в Русия съм..” ..
.. невероятно много хора от списъците с неясни адреси и ЕГН-та, ще се окажат изведнъж на екзотични места и от там ще гласуват, гласуват, гласуват ..

Ромските махали, помнете ми думата – ще гласуват 100% дистанционно!

Дистанционното ще промени всичко..
Технологията на гласуване ще е следната – едни хора /един човек/ ще стои в някакво помещение, при него, в индианска нишка, ще се точат роми или работници във фирмата на Ковачки, или хора взели кредит , или дето висят на Митко Очите с дози .. тези точещи се в нишка, гласуват – пред Баша – а друго момче ще ги отмята
..
Няма да я има неизвестността – дали малоумниците, ще се объркат в стаичките и ще налашкат с палав химикал преференции, дали няма да се объркат с числата, дали въобще ще гласуват и няма да те излъжат.
С Дистанционното , ще се постигне най-доброто при закупката на стоки и услуги-ще е гарантирана услугата ..
Даваш 100 лв. , или 200 лв. , или 300 лв. – но пък контролираш целия процес – даже може и сам да присъстваш – и лично да гледаш как се гласува!

Тогава предсказвам такъв живот!

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.