Общество

ВКС потвърди доживотната присъда на бащата, хвълил 5-годишния си син от 30 мОкончателно Делян Бешев от Габрово е осъден на доживотен затвор за убийството на малолетния си син, съобщиха от окръжната прокуратура в Габрово.

Присъдата на окръжния съд бе потвърдена от Апелативния във Велико Търново с решение от 22 февруари 2021 г.Върховният касационен съд не уважи искането на подсъдимия и защитата му за намаляване на наложеното наказание от „доживотен затвор“ на 20 години „лишаване от свобода“.

На 3 юли 2019 г. през нощта около 4 часа Делян умишлено умъртвил 5-годишния си син Дариел, като го хвърлил от мост с височина 30,5 метра, изграден над р. Янтра в района на пречиствателна станция за отпадни води в Габрово.

Убийството на малолетното дете е било извършено предумишлено и при условията на опасен рецидив почти 2 години, след като извършителят изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода“ за други тежки умишлени престъпления.

За претърпените неимуществени вреди, които са пряка и непосредствена последица от престъплението, Делян Бешев е осъден да заплати на майката на починалото дете обезщетение в размер на 200 хил. лв.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.