Свят

ГЕРБ: Няма да търпим повече лъжи

„Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде опровергавана и разкрита. Да започнем с това, което колегата Иво Мирчев каза днес, че не е вярно, че техен спонсор е г-н Иван Тодоров“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, като показа разпечатка от Сметната палата, в която името на Тодоров фигурира.

Тома Биков пък посочи, че ГЕРБ са научили за консултациите при президента за назначаване на членове на ЦИК от медиите, а не от президентството и все още в централата на партията няма постъпила официална покана.

Борисов увери: Няма да се кандидатирам за президент

Георг Георгиев обяви, че „Демократична България“ са инвестирали 100 000 евро само за онлайн кампанията си и ги попита защо мълчат по темите, свързани с Русия.

„Къде са те да коментират темата с резолюцията на ЕП, темата със санкциите върху представители на ЕС, например председателя на ЕП Сасоли? Къде са те да коментират темата с човешките права? Къде са нашите колеги по темите, касаещи пряко евроатлантизма и нашата принадлежност към евроатлантическите институции, нашата неделимост от ЕС, от НАТО? Поради каква причина толкова важни световни процеси, които засягат и България, остават тотално неадресирани от нашите колеги от целия политически спектър“.

Георгиев критикува и „Има такъв народ“, като посочи, че лидерът им Станислав Трифонов се държи политически страхливо.

Борисов: Нинова да не ни вкарва в обращение

„Той замълча политически страхливо тогава, когато трябваше да бъде активен и тогава, когато трябваше да поеме отговорност за управлението на държавата – нещо, за което имаше възможност, но излъга, че не бил способен. Ако чака 240 човека мнозинство в реалностите в България, вече няма как да се случи“, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.