Новини

Германската компания Regiocom инвестира на българския пазар дори по време на криза

Германската компания Regiocom инвестира на българския пазар дори по време на криза

“Региком България” е важна част от успешната истoрия на Regiocom oще от своето създаване през 2006 г.
Основана като стартъп през 1996 г. от трима предприемачи в Магдебург и досега фирмата успешно се управлява от тях и различни експерти. Компанията предлага услуги в различни браншове и се развива както в Германия, така и на международния пазар. Основната дейност на “Региоком” в България е свързана с професионалното обслужване на клиенти за водещи концерни в телекомуникационния, енергийния и транспортния сектор, както и разработването на софтуерни решения за енергетиката в Германия.

Германската компания Regiocom инвестира на българския пазар дори по време на криза

След офисите в София, Варна, Русе и Велико Търново, където фирмата е познат и утвърден работодател, през август 2020 “Региоком” взе стратегическо решение да открие своя пети офис в Бургас и да стартира с нов проект за най-голямата верига за електротехника в Европа.

Само за 4 месеца там са назначени и обучени 70 служители. Втори проект за голяма германска телекомуникационна компания стартира през декември и ще подсигури изпълнението на бизнес плана, включващ общо 250 работни места.

“През тази година “Региоком България” отчита почти 50% ръст на своите служители. А до края на годината очакваме да назначим своя хиляден колега”, съобщава управителката за България Яна Людериц. “Нашият топ рекрутинг и маркетинг екип ще подсигури и през 2021 изпълнението на поставените цели за вече потвърдените, както и за новите очаквани проекти. На всички локации продължаваме да се разрастваме и освен сигурно работно място предлагаме и отлични възможности за развитие.”

ИТ отделът в България също расте и предлага цялостна услуга – софтуерно програмиране, тестване и съпорт. Опитни ИТ специалисти, както и навлизащи в сферата, разработват заедно технически решения за клиентите на компанията.

Успехи по време на криза

Извънредната ситуация в световен мащаб не повлиява развитието на команията и тя съумява да запази всички служители, предоставяйки сигурно и добре платено работно място. Благодарение на добре изградена система специалистите на “Региоком” могат да се възползват от възможността за работа от вкъщи. Ръководството споделя, че моделът е приложим в проектите и след края на пандемията. С отговорни служители това решение се оказва отлична рецепта за успех и носи много предимства както за компанията, така и за сътрудниците.

Усилията на дружеството да бъде работодател за пример дори и в тази ситуация са възнаградени. През миналия месец “Региоком” получава отличие и сертификат “Вдъхновяваща работна атмосфера” от престижния форум Career Show Awards. Наградата е връчена за провежданата вътрешно-фирмена мотивационна кампания “Bio & Body FRIENDLY”. Тя включва акции за служителите и техните близки в четири основни направления: здравословно хранене, спортна активност, релакс и социален ангажимент. Инициативите се провеждат най-малко веднъж месечно на всички локации, на които “Региоком” има офиси в страната.

Германската компания Regiocom инвестира на българския пазар дори по време на криза

Процесът по подбор на персонал от март 2020 протича в по-голяма степен виртуално. Онлайн събития, телефонни интервюта и видеоконференции – отлични възможности за успешен подбор. Личната среща, разбира се, си остава най важната част от работа в компанията. Това се случва при отговорно спазване на противоепидемичните мерки, за да се чувстват всички сигурни и спокойни.

“Региоком България” продължава активно да търси и в момента мотивирани хора с или без опит и с добри езикови познания по немски. Актуалните позиции в различните офиси може да откриете на кариерната страница на компанията, както и в профила в социалните мрежи – тук

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.