Свят

Глобиха пътник с $10,5 хил., издухал носа си на борда на самолет

В САЩ глобяват пътник с 10 500 долара, след като издухал носа си и се изкашлял в одеяло по време на полет, пише The Independent.

Освен това мъжът, чиято самоличност не е известна, многократно игнорирал инструкциите на кабинния екипаж за носене на предпазна маска.

Изгониха дете с аутизъм от самолет, нямало ковид -маска

Случката се разиграла по време на полет на авиокомпания JetBlue от Форт Лодърдейл, Флорида, до Лос Анджелис, Калифорния, през декември, посочват от Федералната авиационна администрация (FAA).

В САЩ: Ваксинираните могат да се виждат без маска

Тази година Федералната авиационна администрация прие позиция на нулева толерантност към нарушителите на COVID правилата, които са в сила до 13 септември, припомня The Independent. Това означава, че некоректните пътници вече няма да бъдат предупреждавани, а директно глобявани, но могат да оспорват наложените им санкции.

FAA е получила около 1300 жалби от авиокомпаниите за нарушения на пътници през последната година, като най-честите са за неносене на предпазна маска, която е задължителна на борда на самолетите.

Ефективно ли е носене на две маски – суперкомпютър показа

Превозвачите са издали временни забрани за полети на поне 3 000 пътници заради отказа им да носят маски на борда.

Освен това FAA разследва и друг случай, свързан с пътник на JetBlue, на борда на полет от Лос Анджелис до Нюарк, Ню Джърси през март 2021 г. Федералните служители може да му наложат глоба от 9 000 долара за непристойно поведение на борда.

Въвеждат UV-системи за дезинфекция в самолетите

Броят на пътуващите между отделните щати в САЩ нараства от месец март насам. Данните на Американската администрация за транспортна сигурност (TSA) показват, че над 2.5 милиона пътници са преминали през американските летища през уикенда 13-14 март, когато започна пролетната ваканция.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.