Свят

Годината на металната карта

А ко всички отворим портфейлите си сега и ги изследваме внимателно, почти сигурно е, че ще преброим поне две-три карти, с които оперираме в различни периоди от месеца и за различни цели. На едната идват приходи от едно място, другата е за фирмените сметки, третата за нещо друго, а всяка една от тях е и с различен ПИН код, такси и падежи.

Да не говорим, че често дори не знаем какви наличности имаме във всяка една от картите си. Най-неприятен е моментът, когато се налага да проверим – парите винаги са по-малко, отколкото сме си представяли. Отчасти това се дължи на особената ситуация, в която светът се намира през 2020-та година, и която доведе до бум на онлайн пазаруването. Който поне един път не е пазарувал онлайн в някоя от безсънните нощи тази година, да вдигне ръка! Основната причина обаче си е у нас – истината е, че много хора нямат умението да правят разчет на харчовете си и често се поддават на импулсивни покупки, несъвместими с финансовите им възможности.

И въпреки че вече сме възрастни хора, не е късно да се приучим на финансова дисциплина чрез правилото 50-20-30. То не е много популярно, но пък е високо ефективно, тъй като разпределя парите по три пера: 50% отиват за покриване на основни разходи – ипотека, наем, транспорт, битови нужди; 20% отиват за разходи за бъдещето, т.е. вашите спестявания и инвестиции, а 30% са за така наречените „глезотии“, тоест неща, които искате, но нямате неотложна нужда от тях.
Източник:
iCard

Прилагайки това правило и водейки си статистика на разходите, неминуемо ще въведете разходите си в ред, но ще ви трябва поне един месец на вглеждане във всичко, за което харчите – от големите разходи до кроасана и кафето, които си купувате всеки ден. Важно е да изберете и подходящ инструмент, благодарение на който да оптимизирате разходите си.

Казано по-художествено, отношението към парите е като отношението към хората около нас – ако се грижим за тях и знаем къде са и как са, и те ще са добри с нас и обратното – ако сме безотговорни и никога не проявяваме интерес към състоянието им, вечно ще сме сами (и безпарични).

А сега си представете, че вече знаете как да си планирате разходите, имате представа от наличността по сметката си, но все още не сте открили правилния инструмент за оптимизация на средствата. Е, нека ви разкажем за нашето решение – тя е изцяло метална, удивително красива, устойчива и с дизайн, който ще ви кара да искате да я ползвате отново и отново, и отново. Името ѝ е iCard Metal и това е безконтактната дебитна карта от ново поколение, изработена от истински метал.
Източник:
iCard

Освен че е уникална като изработка и дизайн, тази карта дава и много привилегии – нека започнем с това, че получавате обратно по сметката си до 1% от сумата на всички международни плащания (онлайн и през ПОС-терминал) извън Европа, както и 0.2% от сумата на всички плащания – онлайн и на ПОС-терминал, направени в България и цяла Европа.

Можете да теглите безплатно от всички банкомати в България и в Европейската икономическа зона и това няма да ви струва нито стотинка, а лимитите за пазаруване са също като за специални клиенти – до 30 000 лева на ден и 100 000 лева на месец. Ако възникне нужда да се свържете с контактния център за обслужване на клиенти, можете да бъдете сигурни, че ще сте с приоритет.

С тази карта пътуванията (когато ги възобновим с предишния интензитет) се превръщат в разточително и комфортно изживяване, тъй като iCard Metal ви осигурява достъп до над 1000 летищни салона по света и безплатни денонощни консиерж услуги. С нея слагате край и на плащанията за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – оттук нататък за вас тя е безплатна и ви осигурява покритие на медицински разходи до 60000 EUR
Източник:
iCard

А най-хубавото е, че освен металната карта на iCard всеки потребител получава и безплатен дигитален портфейл, в който за секунди можеш да разделиш средствата си на три сметки, ако следвате правилото „50-30-20“ разбира се. Виждате ли, не е трудно да сте пестеливи и щастливи, когато притежавате iCard.

<!–

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.