Свят

Гърция отново удължи локдауна, докога

Г ърция удължи днес до 7 януари строгите ограничителни мерки, целящи да намалят разпространението на коронавируса, включително полицейския час през нощта и забраната за пътуване извън префектурата по местоживеене, съобщава в. “Катимерини”.

Училищата, ресторантите, баровете, ски курортите и съдилищата ще останат затворени до тази дата, посочи на пресконференция днес правителственият говорител Стелиос Пецас.

Той добави, че правителството ще обяви мерки за църквите, фризьорските салони и магазините по-късно тази седмица.

Гърция обяви локдаун на 7 ноември първоначално за три седмици, след което го удължи неколкократно.

Гърция удължи локдауна

Гръцките здравни служби и болници все още са под силен натиск от новия коронавирус, заяви министърът на здравеопазването Василис Кикилиас, предаде Keep Tlking Greece.

Говорейки пред телевизия Скай Кикилиас каза, че страната е „под ключ“ от месец и че “от общо 1 305 легла в интензивни отделения, които имаме [в цяла Гърция], в момента са заети 1 083” с пазциенти с коронавирус и не с COVID-19.

Той също така повтори, че са наети 7000 здравни служители, за да се справят със ситуацията.

Според същия уебсайт Кикилиас е изразил загрижеността и тревогата на правителството и учените относно пандемията в Гърция, тъй като, както той каза, разпространението на вируса в обществото продължава да бъде високо, здравните служби са под натиск, лекарите са уморени , докато учените от цял свят говорят за трета вълна от пандемията.

Кикилиас отново подчерта, че ваксината ще бъде безопасна и ще бъде тествана от международни агенции за лекарствени препарати, като същевременно ще се предлага безплатно и няма да бъде задължителна.

За тези, които не могат да отидат във ваксинационни центрове, като хора с увреждания, Кикилиас каза, че ще бъдат създадени специални екипи, които ще отидат при тях, за да извършат ваксинация.

Борисов каза кога отново отваря всичко

COVID-19: В 6 области няма нито една положителна проба

Проф. Кантарджиев обясни можем ли да се заразим, ако сме с маска

Д-р Маджаров: Това е една от най-големите заплахи за здравето

Проф. Балтов: Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно

От 8 декември започват да инжектират ваксината на Пфайзер/Бионтех

Д-р Брънзалов за ваксините: “Стига сме се “филмирали” с конспирации за чипове

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.