Общество

Дали някой много иска вот две в едно

Защо да отлагат изборите? Да не би някой да се опитва да наложи тезата, че президентът нямал полезен ход и за да не играе напук на всички политически сили, които извика при него за консултации, определил 4 април за вота.

Вярно, че напоследък човечеството все повече го закъсва с краткотрайната памет, но още не сме стигнали до деменция – това за сведение на политиците и на онези, които искат да манипулират.

Дали Румен Радев не е имал полезен ход за датата на изборите? Ами нали още в началото на декември миналата година президентът обяви, че колкото по-рано са изборите, толкова по-скоро ще се разделим с “вредното” според него правителство. Затова гледал към първата възможна дата – 28 март. И да – после я прескочи с една седмица, та да гласуваме на 4 април.

И сега се опитват да ни наложат нова теза – да искаме парламентът да въведе извънредно положение, за да отложи изборите. Това впрочем вече се върти от близо месец – първо го предложи един социолог, сега – юрист. Все с грижа за здравето на народа.

Впрочем има и друго обяснение – че някой много иска да добута парламентарните избори до варианта две в едно – заедно с президентските наесен. И да бере плодове, които не са за неговата кошница.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.