Новини

Даниел Вълчев: Правителството показва тотално незачитане на нормални приоритети

Пълната липса на предвидимост, тоталното незачитане на нормални приоритети много ме притеснява”. Това коментира в петък вечерта пред Би Ти Ви проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет “Свети Климент Охридски” и бивш вицепремиер и министър на образованието.

Проф. Вълчев критикува управляващите за противоречивите послания, които отправят във връзка с ограничаването на разпространението на COVID-19, както и за липсата на ясни критерии за това при какви обстоятелства противоепидемичните мерки ще бъдат затягани или разхлабвани. “Не мога да разбера как е възможно на 21 декември да има нова група мерки, но никой да не каже какви са критериите, по които тези мерки ще се вземат”, коментира проф. Вълчев.

“Правителството показва тотална липса на разумни приоритети при измислянето и прилагането на мерките”, коментира още проф. Даниел Вълчев. Той призна, че не разбира логиката на някои от действащите в момента противоепидемични мерки, включително и на затварянето и на детските ясли и градини – нещо, което постави в много трудна ситуация хиляди работещи родители.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.