Свят

Деца ще получат персонализирани подаръци в рамките на благотворителна програмата

С ъвсем скоро предстои да изпратим 2020 – годината, която винаги ще свързваме с промени и неочаквани обстоятелства. TELUS Дни на подкрепа е програма на TELUS International Europe и се провежда за седма поредна година. Предвид пандемията форматът ѝ е преобразен, за да отговаря напълно на обстановката в страната, но основната цел не се променя – „да даваме там, където живеем“.

Традиционно в кампанията участват служители на TELUS International Europe от офисите на компанията в София и Пловдив, като 400 от тях ще се включат в общо 6 проекта, които да помогнат на близо 1000 нуждаещи се, сред които хора без дом; деца, лишени от родителска грижа; пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с COVID-19.

Telus International
Telus International

Част от тези проекти вече стартираха, а резултатите от тях са налице. Съвсем скоро предстои да бъдат финализирани и останалите, сред които е и „Раница с чудеса“. Този проект е в партньорство с фондация „Дечица“ и ще подкрепи общо 65 деца, които са настанени в Центрове за настаняване на деца, лишени от родителска грижа в град София и деца в неравностойно положение от град Велико Търново.

„Основните нужди на тези деца са покрити, но проблемът е, че даренията често не са съобразени с характера и индивидуалността им – децата и младежите носят дрехи втора употреба или износват тези на по-големите. С проекта целим да се почувстват личности, затова се постарахме изцяло да се съобразим със собствените им мечти и предпочитания“, споделя Богдана Манова от фондация „Дечица“.

Telus International
Telus International

В рамките на проекта децата получават раници, спортни екипи, обувки и други подаръци, които са напълно персонализирани за тях. Те са подбрани специално от менторите им и напълно отговарят на това, което биха искали да притежават. Работата на доброволците от TELUS International се състои в това да подготвят комплектите и да допринесат за различните детайли, които да зарадват децата, като компанията осигурява напълно средствата за подаръците.

<!–

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.