Лайфстайл

Джо Байдън обеща тясно сътрудничество между САЩ и Гърция

По случай двестагодишнината от гръцката война за независимост Белият дом организира онлайн среща с президента Джо Байдън и видни членове на гръцко-американската общност в четвъртък, пише Kathimerini.

Събитието беше координирано от прессекретаря на Байдън, Джен Псаки. Държавният глава изрази съжалението си, че не може да бъде домакин на събитието в Белия дом, добавяйки, че може да види много добри приятели на екрана.

Байдън спомена телефонния си разговор в четвъртък с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, заявявайки, че последният ще посети Вашингтон, когато пандемичните условия позволяват.

Американският президент изрази желанието си за по-тесни американско-гръцки отношения, като обеща, че под неговата администрация двете страни ще бъдат възможно най-близки. Именно по-близкото сътрудничество е било темата на телефонния му разговор с Мицотакис, каза той.

Байдън посочи, е все още не се е отказал от въпроса за Кипър, добавяйки, че неговият колега от Сената и близък приятел Пол Сарбанес го е замесил в това.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.