Общество

Ето го хулигана, който ослепи следовател край Пловдив след забележка (снимки)Конвоиран от съдебна охрана, 22-годишният Сашо Илиев от Карлово, беше доведен в пловдивския район съд. Той е подсъдим за нанасяне на тежка телесна повреда на следовател, който му направил забележка, че пуши в обществената баня на с. Песнопой.

Подсъдимият Сашо Илиев ще изчака новото заседание в ареста. Той е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда, вследствие на която пострадалият Иван Генчев е ослепял с едното си око.Тежкият инцидент е станал на 11 юни м.г.

Според събраните доказателства Илиев и Генчев били в минералната баня в с. Песнопой. Един от приятелите на подсъдимия запалил цигара, заради което следователят уведомил касиерката на комплекса, че в къпалнята се пуши. Самият той на няколко пъти  направил учтиви забележки на младежите.

Когато се върнал в помещението, Илиев и придружителите му започнали да се заяждат с Генчев, да го псуват и заплашват на майчиния си език. Приятел на подсъдимия все пак опитал да успокои страстите, но Илиев се отскубнал, върнал се тичешком при басейна, приближил Генчев и му нанесъл силен удар с юмрук в дясното око. От него рукнала кръв и следователят се свлякъл във водата.

Биячът пък побегнал навън и се развикал на приятелите си: „Бягайте, че ударих оня българин, дето ни правеше забележки“.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.