Общество

Задържаха за 72 ч. убиеца на психично болен в Бургас, открит мъртъв под юрганОкръжната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа Драгомир Вълев, обвинен в убийството на 38-годишен мъж от Бургас.

Престъплението е осъществено на 8 декември в Бургас, в условията на опасен рецидив.Жертвата Мариан И. е психично болен мъж, открит мъртъв в дома си от своя баща. Както “24 часа” писа, тялото било на пода в хола, завито с юрган.

По време на разследването е установено, че Драгомир Вълев е умъртвил Мариян, нанасяйки с нож множество порезни рани в областта на шията, лицето, ръцете и краката. 

Извършителят  е установен благодарение на отличната координация между Окръжна прокуратура Бургас, служители от Отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР и Второ РУ.

Предстои окръжната прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Той е с богато криминално досие, съден за убийство, припомнят от полиция. По всяка вероятност Вълев е убил психично болния Мариан след пиянски запой, смятат криминалисти. 

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.