Общество

З години затвор получи мъж за изнасилване, грабеж и закана за убийство29-годишният М.Ю., предаден на съд от Районната прокуратура-Добрич, за извършени изнасилване, грабеж и закана за убийство, бе осъден на 3 години „лишаване от свобода“ при общ режим.През август миналата година М.Ю. и негов познат били наети от жена от село Смолница, за да помогнат срещу заплащане на нея и сина й с различни дейности в дома и в двора й. След като приключили успешно с поставените им задачи и услугите им били заплатени, двамата помагачи си тръгнали. Решили да се почерпят за добре свършената работа, закупили си бира и се настанили в дома на подсъдимия.

След като се разделили, обвиняемият взел решение да отиде до къщата на жената, за която предходните дни работил, да я изнасили и ограби. В изпълнение на плана си, около 03 ч. на 21 август 2020 г., М.Ю. се озовал пред дома на набелязаната за жертва жена. Той знаел добре разположението на стаите в нея и се насочил към спалнята й. Хвърлил се върху леглото й, запушил с ръка устата й и, против волята й, осъществил полов акт с нея. Съпротивата на пострадалата не дала резултат и подсъдимият успял да реализира плана си, използвайки принуда и заплахи. След това мъжът продължил да заплашва своята жертва, като поискал от нея да му даде всичките си пари.

Чувайки мъжки глас в стаята на майка си, синът на пострадалата се събудил и отишъл да провери какво става. Това накарало М.Ю. да пусне потърпевшата жена и да опита да спре сина й да влезе в стаята. Междувременно тя извадила портмоне, което криела при себе си, и опитала да го подаде на своя син, но М.Ю. го грабнал. Докато се опитвал да избута сина на потърпевшата, обвиняемият го заплашил, че ще го убие. Мъжът успял да се измъкне от схватката и сигнализирал органите на реда за случилото се. В това време М.Ю. избягал, взимайки със себе си портмонето, в което имало 60 лева.

Присъдата на Добричкия районен съд подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в града.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.