Свят

Ива Стоянова: Екипът се познава, когато стане трудно

„Екипът се познава, когато стане трудно. Това беше една година, в която се видя семейството. Вярвам, че в този живот, независимо дали у дома или в работата, човек не може да постигне нищо сам. Винаги трябва да има някой, който го вдъхновява. NOVA е семейство, колкото и клиширано да звучи. Усетих го тази година. Партньорството се случва в трудностите. Тогава се познават хората и аз се радвам, че познах прекрасни и много трудолюбиви хора”. Това каза изпълнителният директор на NOVA Broadcasting Group Ива Стоянова в ефира на предаването „На кафе”.

Тя благодари на всички свои колеги за положените усилия в трудните моменти.

„Колегите знаят, че аз знам какво правят. Подкрепям ги, защото знам какво им коства работата. Зная, че животите и кариерите на хората се развиват по различен начин, но ние всички сме равни. Това да си шеф, не означава по-голямо самочувствие, а по-голяма отговорност”, каза още Стоянова.

Ива Стоянова: Служителите на NOVA започват кампания за дарения в помощ на нуждаещите се

Тя не скри гордостта си от всички награди, които медията заслужи през отиващата си 2020-а. И подчерта, че най-ценните сред тях са онези, присъдени от други хора в бранша. Особено я зарадвал призът „Достойните българи”, връчен на NOVA за кампанията „Заедно”.

Награда за NOVA за инициативата „Заедно”

„Това не беше кампания само на NOVA, а на хората от NOVA. Колегите получиха голямо удовлетворение. Към нас се върна и много добро. Благодаря на всички, че го почувстваха и го накараха да се случи по този начин”, каза изпълнителният директор за инициативата, при която служителите на NOVA помогнаха на много български семейства, изпаднали в затруднение.

NOVA ПОМАГА: Първите пакети с храна за нуждаещи се вече са раздадени (ВИДЕО)

„Направихме още важни за мен кампании. Една от тях е „Дарителите”. В началото на COVID кризата изключително много бизнесмени и обикновени хора изразиха желание да окажат подкрепа. Тогава дилемата пред нас беше дали да съобщаваме в ефир имената на фирмите. В крайна сметка решихме, че е по-важно да помагаме, без да взимаме за реклама пари, които бихме могли да дадем за хората”, каза още изпълнителният директор на NOVA Broadcasting Group.

И допълни: „После дадохме 1 млн. лв. и за българския бизнес. Средства за реклама получиха много малки и средни предприятия. Така и те усетиха помощта и подкрепата”.

„Вярвам, че показахме, че наистина сме заедно със зрителите на NOVA и това не е само поза”, коментира още Стоянова.

Тя благодари специално на екипа на „На кафе”, че е запазил оптимизма си. „Хубавата емоция на NOVA тази година бяхте вие”, каза изпълнителният директор.

NOVA NEWS стартира на 4 януари

В личен план тя сподели, че ще посрещне предстоящите светли празници в тесен семеен кръг.

Ива Стоянова има две дъщери, но те не желаят да се показват в публичното пространство. „Искат да са сигурни, че техните успехи са си само техни”, каза Стоянова.

„Имах късмета да срещна съпруга си преди 20 години. Той е безкрайно силен характер, но и с мен лесно се живее. Подкрепя ме във всичко”, сподели Стоянова. И пожела семейно щастие на всички зрители, защото „когато ти е добре вкъщи, ти си още по-полезен и навън и имаш очи за хубавото”.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.