Новини

"Изчезналата" дъщеря на емира на Дубай се появи на снимки в Мадрид

"Изчезналата" дъщеря на емира на Дубай се появи на снимки в Мадрид

© Reuters

Принцеса Латифа, една от дъщерите на емира на Дубай, изглежда, се радва на все повече свобода и може да пътува, каза днес пред “Ройтерс” адвокат на активистката група, която водеше кампания за освобождаването ѝ.

В “Инстаграм” се появи нова снимка на Латифа, дъщеря на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, на която тя, изглежда, е в чужбина. По-рано се бяха появили нейни снимки на обществени места в Дубай, където тя твърдеше, че е държана като затворничка.

“Доволни сме да видим, че Латифа изглежда има паспорт, пътува и се наслаждава на все по-голяма степен на свобода, това са много позитивни стъпки”, каза Дейвид Хейг, съосновател на кампанията “Освободете Латифа”. “Мога да потвърдя също, че няколко души от екипа ни директно са контактували с Латифа”, каза Хейг.

На снимката, публикувана в неделя вечерта в “Инстаграм”, Латифа е с учителката Шонед Тейлър на фона на терминал на летището на Мадрид, предаде ДПА. “Чудесна почивка в Европа с Латифа. Забавно е да откриваш нови места”, е написала Тейлър и е добавила усмихнато личице. И двете са с маски.

През февруари Би Би Си разпространи видеопослание, в което Латифа казва, че е държана против волята си в строго охранявана вила, което подтикна правозащитници от ООН да настояват властите на ОАЕ да предоставят доказателства, че принцесата “е жива” и да я освободят. Трийсет и пет годишната принцеса Латифа направи опит да избяга от баща си през 2018 г., като се качи на яхта, за да отплава за Индия. /БТА

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.