Свят

Илон Мъск искал да продаде Tesla на Apple

Н овината, че Apple разработва собствен електрически автомобил веднага предизвика отзвук в индустрията. В типичния си стил Илон Мъск обяви, че преди няколко години е искал да продаде Tesla на Apple, съобщава CNET.

Apple разработва собствен електрически автомобил

Той получи множество въпроси по темата от потребители в Twitter. Накрая отговори накратко:

“По време на трудните дни по работата с Model 3, поканих Тим Кук (изпълнителен директор на Apple, бел.ред.) да обсъдим възможността Apple да придобие Tesla (за една десета от сегашната ни стойност). Той отказа срещата”, пише Мъск.

Това не е единственият коментар на Мъск по темата. Неговото внимание привлече и частта от новината, че Apple разработва нов тип батерии за електрически коли и се надява с тях да увеличи пробега, но не и теглото.

Apple ще конкурира Intel с нови, по-мощни процесори

Мъск заявява, че Tesla вече използва железен фосфат за колите със среден пробег. Освен това той твърди, че е невъзможно да се направи моноклетъчна батерия, защото максималният волтаж е около 100 пъти по-нисък. “Може би имат предвид залепени една за друга клетки, както нашите батерии?”, пише още Мъск.

Очаквано, нито Apple, нито Тим Кук са коментирали темата или реакцията на Мъск. Tesla продължава работа по изграждането на завода за производство на електрическия си камион в Тексас, както и “гигафабриката” за батерии в Германия.

Apple представи iOS 14 и собствени процесори за Mac

Apple представи 4 нови модела на iPhone, всички с 5G

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.