Свят

Какво е състоянието на пострадалия при катастрофата във Варна младеж

18-годишният младеж, ранен при тежката катастрофа във Варна, при която дрогиран и без книжка шофьор се вряза в спирка, вече по-добре и е на домашно лечение.

Кола се вряза в спирка във Варна, ранен е младеж

След като е избягал, шофьорът, причинил инцидента, е свалил номерата на колата си, за да се укрие. Полицията обаче е успяла да установи самоличността му и да го задържи. Оказало се че извършителят е 32-годишен варненец, който е бил дрогиран с три вида наркотици и е шофирал без книжка.

Дрогиран мъж, без книжка, открадна такси във Варна

“Това е проблем, който съществува от години. Оказва се, че няма държавна воля, за да бъде решен – с повече полицейски автомобили, повече хора, повече тестове. Някои държави са решили този проблем, но явно ние не се справяме”, коментира случилото се в ефира на “Здравей, България” Христо Димитров от Българска асоциация при пострадали от катастрофи. 

Хванаха кмет от Пловдивско на кокаин зад волана

По думите му ситуацията ще се подобри, ако има по-бърза събираемост на глобите при пътни нарушения, изпълнение на по-тежките наказания.

Пиян и дрогиран шофьор помете коли в Пазарджик

“Масово явление са шофьори, които карат автомобилите си без табели, без застраховки – особено в по-малките населени места. Липсата на държавата води до пълна анархия поне в тази сфера”, категоричен бе той.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.