Новини

"Камера, работи": Намигването на испанския футбол към отсъстващите запалянковци

Във време, в което футболът е силно засегнат от коронавируса, организаторите на първенствата продължават да търсят начини да се развиват. В опит да доближи отборите и играта до отсъстващите от трибуните запалянковци, испанската Ла Лига въведе нови камери.

От миналия кръг почитателите могат да се наслаждават много по-отблизо на празненствата на играчите след гол. Това стана възможно чрез поставяне на две камери (т.нар. FanCam) от двете страни на терена. Футболистите са били запознати къде точно са те, за да могат след гол да се насочат към тях. Миналия кръг 62% от головете са били отпразнувани пред камерите, а целта на лигата е в следващите мачове да се стигне до 100%.

“Фенкамерите предполагат още една стъпка напред към подобрението и персонализацията на нашия аудиовизуален продукт. Чрез тях ще направим така, че привържениците да имат много по-близък и действителен образ на футболистите, като ще виждат по-отблизо радостта им”, обясни ръководителят на екипа за аудиовизуалната дейност на Ла Лига Мелсиор Солер.

“Вярваме, че футболистите ще си дадат сметка за важността да празнуват головете си пред фенкамерите, защото така влизат в пряк досег с привържениците”, добави той. В следващите седмици камери ще бъдат поставени и на стадионите на отборите във второто ниво на испанския футбол.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.