Свят

"Клеветническа и едностранчива история", британците въстанаха срещу "Короната"

“Изключително едностранчива!”, “клеветническа”, “удар под кръста срещу принц Чарлз”. Tака хиляди британци реагираха на последния сезон на поредицата “Короната”, която те обвиниха в произволно очерняне на образа на британския престолонаследник, предава “Франс прес”.

Най критикувана бе онази част от сериала на “Нетфликс”, посветена на отношенията между принц Чарлз и неговата първа съпруга, покойната принцеса Даяна.

Сестрата на Даяна и историята й с принц Чарлз

Четвъртият сезон на “Короната” бе посветен на приобщаването на Лейди Ди към кралското семейство. На малкия екран тя е превъплътена от актрисата Ема Корин. В образа си тя се изявява като самотна годеница, след това като объркана и стресирана млада съпруга, изправена пред един хладен и кръшкащ партньор, не успял да загърби младежката си любов Камила.

Думите, които кралското семейство не използва

Създателят на поредицата Питър Морган твърди, че е проверявал многократно и под лупа всички факти от живота на кралската двойка, и то най-вече що се отнася до интимния им живот. Но според публиката и познавачите на кралския двор, този път той изглежда е отишъл твърде далеч.

В “Короната” лейди Даяна е описана като жертва-страдалка на лошия принц Чарлз. Специалистката по кралските дела Пени Джунър бе особено възмутена от представянето на образа на британския престолонаследник, което тя оценява като клеветниеско. Според нея Чарлз не е бил виновен за булимията на Даяна. 

Пуснаха непоказвани снимки на Даяна и княз Кирил

По нейните думи “Короната” ще формира мнението на милиони хора по света, мислейки поредицата за историческа реалност. Така сериалът ще навлече на бъдещия крал на Великобритания незаслужен и позорен имидж, срещу който ще му е трудно да се защити.

Шокиращи разкрития от приятелка на принцеса Даяна

Проваленият брак на принц Чарлз и лейди Даяна е една много болезнена тема за милиони британци, особено след трагичната смърт на принцесата на Уелс в Париж през 1997 г. Но оттогава, отбелязват познавачите, принц Чарлз успя значително да се еманципира от моралните обвинения срещу него, особено след брака му с Камила. 

По този повод вестник “Дейли мейл” призова “Нетфликс” да поемат своята отговорност и да дадат знак на зрителите, че това не е истинската история на събитията, а само художествена измислица.

Разгледайте и тази фотогалерия:


Братът на принцеса Даяна сподели рядка снимка от детството им

Как Даяна се превърна в принцесата на народа

Хари по стъпките на Даяна – премина през минно поле

Златните принципи за възпитание на принцеса Даяна

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.