Новини

Кметът на Перник: Корнелия Нинова живее в неин си свят, където си е самодостатъчна

Кметът на Перник Станислав Владимиров разкритикува лидера на БСП Корнелия Нинова, след като левицата се разграничи от него заради решението му да увеличи такса смет в града, както и да закрие Общинския драматичен театър и музикалните състави към Двореца на културата в града. Той уточни, че отдавна е член на БСП, като дори е потомствен социалист, и заради това няма как да каже лоша дума за БСП, но за сметка на това даде своята оценка за Нинова.

“Тя живее в неин си свят, където си е самодостатъчна. Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия (партийната телевизия на БСП – бел. ред.)”, каза Владимиров.

Той твърди, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет на Перник. “Ще запомним, че БСП отстранява знакови фигури, че изключва партийни хора. Ще запомним Нинова с евтиния пиар, който се опита да направи с коронавирус кризата с опити да бъде санитарка”, смята Владимиров.

Преди дни БСП се разграничи от кмета на Перник заради решението му за осемкратно увеличаване на такса смет, което на “Позитано” 20 смятат, че не е типично за социална партия. БСП е против искането на Станислав Владимиров за закриване на Общинския драматичен театър и музикалните състави към Двореца на културата в града.

Повече гледайте във видеото.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.