Общество

Колата на грабителите в Перник била с фалшиви номера и опожаренаКолата на извършителите на дръзкия грабеж на инкасо автомобил в Перник е с фалшиви номера, намериха я опожарена, съобщи бТВ.

Проверяват се няколко версии по случая, както и дали има замесен вътрешен човек.Както писахме по-рано, джипът, с който са избягали извършителите на грабежа в Перник е намерен над пернишкия квартал „Църква“, в близост до магистрала „Струма“ или на около 10 км от мястото на въоръжения грабеж.

Колата е черна и с фалшиви номера. Не е ясна собствеността ѝ, автомобилът е иззет от полицията и му се правят експертизи.

Междувременно охранителната фирма, чийто инкасо автомобил беше ограбен, обявиха, че съдействат на разследването и техният екип е станал жертва на организирана престъпна група, която се състои от тежък криминален контингент – четирима или петима души.

Обявена е и награда от 200 хил. лв. срещу информация за извършителите. Прецизно, бързо и тихо – така са действали четиримата обирджии в Перник.

Не допускат вътрешен човек да е замесен, защото периодично ги тестват. Компанията дава за награда 1/5 от задигнатата сума, но само за достоверна информация.

Грабежът е станал посред бял ден, малко след като касите затворили. 

Пълната с оборотни пари кола на инкасото била паркирана извън обсега на камерите. Хората от квартала нито са чули, нито са видели нападателите.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.