Новини

Кралев: Фаворитите все още не са се заявили за президентските избори в БФС

Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че “истинските фаворити не са дали заявка още за участие в предизборната надпревара” за президентския пост в БФС, без обаче да посочи имена. Той отново каза, че очаква сблъсък на идеи.

Президентските избори в БФС бяха отложени за втори път заради коронавируса. До момента официално кандидатури не са подавани.

“Надявам се да има наистина сблъсък на идеи на хора, които са добри мениджъри и мислят действително доброто на българския спорт и българския футбол. Трябва да са хора с опит, които не са външни за футболния свят, защото там много трудно се допускат външни хора. Но безспорно трябва да имат управленски опит и модерно виждане за футбола, за да могат да се справят с тежката ситуация, която е в момента”, заяви Кралев пред “Нова”.

Министърът за пореден път се изказа остро срещу съдийството и го определи като “една от най-големите язви във футбола” в България. “Защото през последните месеци ставаме свидетели на изключително грубо повлияване на крайния резултат на срещите от страна на съдийските грешки и решения. Лично аз смятам, че това нещо трябва да бъде изкоренено. Няма как да вървим напред, ако позволяваме съдиите по този начин да предрешават крайния изход от срещите.”

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.