Новини

Кратки новини: Съд потвърди конфликт на интереси при главния архитект на Шабла

Кратки новини: Съд потвърди конфликт на интереси при главния архитект на Шабла

© Юлия Лазарова

Кратки новини” е рубрика на “Дневник”, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

34-годишна е обвинена в опит за грабеж

На 13 декември на ул. “Черковна” в София се е опитала да отнеме близо 2 хил. лв. от касата на магазин, като е ударила по темето охранителя, а след това е заплашила с пистолет касиера и започнала да нанася удари по сейфа на касата. Тя е била задържана от служители на магазина до пристигане на полицейски екипи. Прокуратурата напомня, че престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години. Тя е задържана за 72 часа, съобщава прокуратурата. Във вторник ще й бъде определена мярка за неотклонение.

Съд потвърди конфликт на интереси при главния архитект на Шабла

Административен съд – Добрич, потвърди частично решение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), с което е установен конфликт на интереси при главния архитект на Шабла. В това си качество тя е разрешила на сина си да строи къща на скалите на Тюленово. Съдът потвърждава конфликта на интереси по едно от административните наказания за общо 10 хил., но другото – за извършена административна процедура по случая, е отхвърлено.

Решението на съда подлежи на обжалване.

Борисов и посланикът на Швейцария разгледаха завод

Премиерът Бойко Борисов и посланикът на Швейцария Мюриел Берсе Коен посетиха завода на ХОВАГ в Търговище, съобщи пресслужбата на кабинета. Кабелната компания, произвеждаща части, включително за медицинско оборудване и респиратори, е член на Българо-швейцарската търговска камара и има над 100 служители, постигащи 100% качество на продукцията. “Условията за бизнес в България са добри. Посолството и Българо-швейцарската търговска камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да инвестират в страната”, заяви посланикът на Швейцария. Борисов изтъкна активната работа на правителството в подкрепа на бизнеса и инвестициите в България. По думите му е важно това, че инвеститорите проявяват интерес към различни градове в страната.

Кратки новини: Съд потвърди конфликт на интереси при главния архитект на Шабла

© Правителствена информационна пресслужба

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.