Новини

Лапорта отново иска да е президент и обеща да върне "Барселона" на върха

Лапорта отново иска да е президент и обеща да върне "Барселона" на върха

© Reuters

Бившият президент на “Барселона” Жоан Лапорта гледа към завръщане в клуба с намерение да постави каталунците на върха на световния футбол. Той представи кандидатурата си за извънредните президентски избори, които ще се проведат на 24 януари.

“Правя го, защото обичам Барселона, жителите, феновете и Ла Масия. Обичам този клуб и искам отново да служа на “Барселона”. Трябва да възстановим гордостта на “Барселона” и искам да дам тласък на клуба да постигне тази слава. Ще вземем решения, които ще ни върнат на върха”, каза Лапорта в пламенна реч.

Той обеща да работи неуморно, за може клубът да се превърне в двигател на оптимизма, да възстанови мотивацията на футболистите и отборът отново да доминира в Шампионската лига. Лапорта допълни, че сред главните му цели ще бъде да убеди Лионел Меси да остане.

“Видях любовта, която Меси и семейството му изпитват към Барселона. Той не би се преместил в Париж или Манчестър за пари, но трябва да сме наясно, че е необходимо да ценим играчите. Ще има време за разговори, можем да направим дългосрочно предложение, което да го мотивира”, каза още Лапорта, цитиран от “Марка”.

Той беше президент на клуба от 2003 до 2010 г. По негово време “Барселона” спечели шест трофея в една година (2009), а в края на управлението му имаше обвинения във финансови злоупотреби.

До насрочване на избори се стигна след оставката на доскорошния президент Хосеп Мария Бартомеу, дошла след вот на недоверие срещу него.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.