Новини

Лечков: Новият президент на БФС ще управлява само до 2022 г.

Българският футболен съюз (БФС) следва устава си и реалността е да проведе два конгреса за избор на президент в рамките на осем месеца. По този начин членът на изпълнителния комитет Йордан Лечков и бивш вицепрезидент обясни ситуацията.

Лечков отговори на бизнесмена Петър Величков, която в началото на седмицата предупреди за това. Величков има намерения да се включи в конгреса в екип с бившия нападател Димитър Бербатов.

“Много пъти съм казвал да се чете уставът. Има си устав и преди много време е решено, че това е извънреден конгрес. Редовният предстои през 2022 г”, каза Лечков след световната квалификация между България и Швейцария.

На въпрос възможно ли е президент, избран през юни, да управлява само осем месеца, Лечков отговори: “Такава е реалността”.

“Йордан Лечков още в началото ви каза, че не е подавал оставка. Аз оставам на същото мнение. Дайте да видим реални кандидатури, още не съм видял нищо. Може и аз да кажа, че ще се явя, пък да не го направя”, коментира още Лечков и отговори за Величков и Бербатов.

“Такъв е нашият устав и трябва да се съобразим с него”, добави Емил Костадинов, който също уточни, че не е в оставка.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.