Общество

Мариана Николова: Ще имаме зимен сезон, но той ще е различенУ нас зимен сезон ще има, но той ще е различен с безпрецедентни мерки. От утре започвам посещения в зимните ни курорти. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред NOVA.

Няма да има партита в хотелите. Ресторантите ще работят само за гостите на местата за настаняване при капацитет 50% и ограничение до 22 часа. Обсъждаме сменен режим, така че хотелите да могат да изхранват гостите си. Спа центровете и басейните работят,  безпрецедентна е хигиената там. Фитнесите остават затворени, каза  Николова.Марките са разписани точно и ясно. Туристите трябва да са информирани, че нашите курорти са безопасни, категорична бе тя.

Разчитаме на вътрешния туризъм, така, както беше и през летния сезон. Не можем да кажем обаче, че ще имаме значителен ръст. Спадът в бранша е над 70%. Ако успеем да догоним 30% резервации, това ще е успех, каза още тя.

Разчитам на това, че хората наистина искат да се закаляват и ще отидат в планината, коментира Николова.

Мариана Николова заяви, че не се страхува и ще се ваксинира (против COVID-19).

Имам асматични проблеми и дори лекарите ми препоръчват. Ваксинирала съм се и с противогрипната ваксина, тъй като се срещам с много хора, каза вицепремиерът.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.