Свят

Мария Бакалова: Може би това е цената на този успех

Б ях на терен, когато разбрах за номинацията. Българските думи определено ме правят най-щастлива, защото аз съм и винаги ще си остана българче. Гордея се от този факт, каза специално за NOVA Мария Бакалова, първата наша актриса, получила номинация за “Оскар”.

Тя добавя, че дори самият факт, че името ѝ се поставя до тези на Глен Клоуз, Оливия Колман и Аманда Сийфрид, вече е голям успех.

“Цената на този успех може би е детството ми. В момента се чувствам много повече дете, отколкото когато бях дете. Тогава ходих на две училища от сутрин до вечер. И беше едно постоянно учене. Може би това е цената. Зверска подготовка и много работа. Човек обаче винаги трябва да мечтае и да поема рискове. Аз бях много уплашена отначало дали това съществува като кастинг и майка ми не пускаше да отида. Но аз каза – животът се живее веднъж и трябва да поемеш риска. Мога да кажа, че рецептата за успеха е много работа и рискове”, казва още Бакалова.

“Благодаря на всички хора, които са били с мен през годините. Тези думички са прости, но наистина означават много. Аз вярвам в любовта и нямам търпение да се върна в Бургас, за да се видя с мама и тате”, сподели актрисата.

Целия разговор с Мария Бакалова гледайте във видеото.

Мария Бакалова е номинирана за “Оскар”

Мария Бакалова е номинирана за антинаградите “Златна малинка”

Мария Бакалова е номинирана за наградите БАФТА

Учител на Мария Бакалова: Където и да е, тя се отличава

Мария Бакалова не успя да грабне „Златен глобус”

Мария Бакалова е с номинация за “Златен глобус”

Коя е Мария Бакалова – изгряващата звезда в Холивуд

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.