Свят

Мартин Димитров: Нови избори не са изключени

Н ови избори не са изключени, но първо ще бъде изпълнена конституционната процедура. Това заяви избраният за депутат от гражданската квота на “Демократична България” Мартин Димитров.

“ГЕР, БСП и ДПС създадоха един омагьосан кръг, който доведе до бедността в България. Голямата цел трябва да бъде да излезем от този кръг. Ако не го направим – нещата ще продължават по старому. Не изключвам като вариант и следващи избори, нека да се пробва да се състави някакво разумно правителство”, каза още той в ефира на “Здравей, България“.

По думите му има реформи, които не могат да бъдат повече отлагани. “ГЕРБ казват колко хубаво управляват, но това не е вярно. Чехия изпревари Испания като БВП на глава от населението. Румъния застига Португалия. Румъния има два пъти повече догонване спрямо средния европейски доход спрямо България, а помните, че бяхме заедно, искахме да се откачим от Румъния, защото едва ли не ни забавяли, а сега ни изпревариха двойно”, коментира Димитров. И допълни: “Абсолютна измама е да ни обясняват как нещата се развивали много добре до момента и едва ли не трябва да се продължи по старому, е абсолютна измама”.

“България е последна по доходи в Европейския съюз и ако не променим драматично нещата, те ще си останат такива. Съдебната реформа и изборната реформа са част от тези промени”, категоричен бе Мартин Димитров.

Според него резултатът от изборите е такъв, какъвто е, защото е имало ниска избирателна активност. “Ако имаше дистанционно гласуване и 2 млн. българи в чужбина участват в този процес, резултатите щяха да бъдат съвсем различни”, смята Димитров.

“Проблемът у нас е, че се избира кабинет с много общи програми, в които не можеш да разбереш какво точно ти предлагат”, каза още той.

Повече вижте във видеото.

След изборите: Какви са политическите сценарии

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.