Новини

Мемоарите на Барак Обама излязоха на български

Само за седмица от "Обетована земя" в САЩ и Канада са продадени 1,7 млн. копия.

© “Софтпрес”

Само за седмица от “Обетована земя” в САЩ и Канада са продадени 1,7 млн. копия.

Обетована земя” – първият том от президентските мемоари на Барак Обама, от днес може да се намери и в българските книжарници, съобщи издателство “Софтпрес”. Преводач от английски е Марин Загорчев.

Купете

Само за няколко дни книгата на 44-тия президент на САЩ постави рекорди – с близо 890 хиляди продадени бройки в Щатите и Канада за първите 24 часа след премиерата. Penguin Random House потвърди, че това е книгата с най-много продажби за един ден в историята на издателството.

В рамките на първата седмица от излизането й “Обетована земя” са продадени 1,7 милиона копия. Подобен беше интересът и към автобиографията на Мишел Обама.

В “Обетована земя” Барак Обама разказва за генезиса на политическите си амбици, за решителната си победа на първичните избори в Айова, която показва силата на обществения активизъм, за повратната нощ на 4 ноември 2008 г., когато е избран за 44-ти президент на САЩ. По този начин той стана първия афроамериканец на най-високата позиция в държавата.

“Размишлявайки върху президентския си мандат, той предлага единствено по рода си изследване на президентската власт – едновременно всеобхватна, но и ограничена, както и уникален поглед отвътре към динамиката на американската политика и международната дипломация. Обама кани читателите в Овалния кабинет и в Залата за извънредни ситуации в Белия дом, води ги до Москва, Кайро, Пекин и отвъд.

Купете

Научаваме мислите му, докато съставя своя кабинет, докато се бори с глобалната финансова криза, предприема мерки срещу Владимир Путин, преодолява непреодолимите пречки, за да осигури прокарването на нов закон за здравеопазването, сблъсква се с генерали по въпроса за стратегията в Афганистан, започва реформа на Уолстрийт, реагира на разрушителната експлозия на нефтената платформа “Дийпуотър Хърайзън” и разрешава операция “Копието на Нептун”, която води до смъртта на Осама бин Ладен”, се казва в анотацията на книгата.

Все още няма информация кога ще излезе вторият том.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.