Свят

Меркел: Това е само моя грешка

Г ерманският канцлер Ангела Меркел потвърди информациите, че отменя решението си за по-строг локдаун по време на католическия Великден. Тя заяви, че планът е бил приет прибързано и грешката е само нейна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

“Идеята за затваряне по Великден беше породена от най-добри намерения”, каза Меркел. Но “планът беше прибързан и нямаше да може да бъде приложен в толкова кратък срок”, призна тя. “Това е само моя грешка”, подчерта Меркел.

Според този план по Великден търговските дейности в Германия трябваше да спрат, а религиозните служби – да бъдат провеждани чрез видеоконферентна връзка. Това обаче предизвика много критики и така се стигна до ново спешно видеоконферентно заседание на федералният канцлер с премиерите на германските провинции, на което планът за по-строг локдаун на Великден е бил отменен.

“Зная, че това предложение породи допълнителна несигурност. Дълбоко съжалявам за това и ето защо искам прошка и от сънародниците ми”, каза германският канцлер, цитирана от Франс прес.

Меркел съобщи, че на 12 април ще има нови консултации.

Пандемията ще бъде победена, изрази увереност германският канцлер, но предупреди, че пътят към постигането на тази цел все още труден и неравен.

Меркел: Нова пандемия, вирусът е по-заразен и по-смъртоносен

COVID-19: 4467 нови случая, тревожен брой починали

Григор Димитров: Когато ми казаха това, останах без дъх

Какво е състоянието на проф. Чорбанов

ВМА с призив: Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!

“Питай за ваксините”: Да се имунизират ли хората с неврологични заболявания

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.