Новини

"Навални в опозиция", или как премина президентската кампания на руския опозиционер

В четвъртък вечерта официално беше открито “нулевото издание” на международния филмов фестивал за документално кино Sofia DocuMental, който ще поднесе на българската публика специална селекция от 15 филма по важни и социално значими теми. Фестивалът ще продължи до 18 декември, но заради мерките за ограничаване на пандемията ще се проведе изцяло онлайн.

В дните на фестивала всички филми ще бъдат гледани онлайн тук срещу закупуването на билет. Един от тях е и филмът “Навални в опозиция”, който проследява руския опозиционен лидер и неговия екип по време на президентската му кампания през 2017 г.

В рамките на фестивала ще се проведе и специално събитие, посветено на филма. На 14 декември от 18.30 часа е организирана онлайн среща с продуцента на филма Симоне Бауман.

Организатори на фестивала са Балкански документален център – София, и фондация “Конрад Аденауер”, а “Дневник” е медиен партньор на събитието и в дните преди и след началото на фестивала представя на читателите си трейлър на един от най-интересните филми от програмата.
Гледайте трейлъра на “Навални в опозиция”,
а още за фестивала може да научите тук , тук и тук.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.