Свят

Настаниха здрава жена в COVID отделение, каква е причината

З драва жена беше настанена в COVID отделение в Сандански. Причината е липса на персонал в лечебното заведение, съобщава NOVA.

Там с коронавирус била диагностицирана 90-годишна пациентка. Дъщеря ѝ я завела в тежко състояние в болницата. Оказало се обаче, че няма кой да се грижи за нея. Решението на лекарите било да приемат болната жена, но заедно с нея да настанят и здравата ѝ дъщеря.

COVID-19: 393 нови случая, починали

Николай Недев и неговата майка Елена Недева са от Пловдив. Те пристигнали в Сандански, за да се погрижат за Катерина Бурова – тяхна съответно баба и майка. Когато я завели в болницата, се оказало, че тя е с коронавирус, след което лекарите им казали, че с нея трябва да остане и Елена, за да се грижи за майка си.  

“Трябваше да остана да я гледам, защото поне от техните думи нямат персонал и няма кой да се грижи за нея. И затова съм тук”, разказва Елена Недева.

Учени откриха вероятна причина за образуване на съсиреци след ваксинация

“И това е парадоксът – как може да вкараш здрав човек в COVID отделение да се грижи за неговия родител. В крайна сметка нали, в COVID отделение… Ние се чудим как да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора там”, заяви Николай Недев.

Така, вече два дни, Елена е  в COVID отделението с майка си. Жената твърди, че стои вътре без никакви защитни средства.

“Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска обикновена, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил претенции към мен да бъда облечена по друг начин. Никой!”, твърди Елена.

САЩ дадоха разрешение за спешна употреба на лекарство за COVID-19

“В момента всички вътре са със защитните облекла, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една обикновена маска. Без никакви други предпазни средства. Даже днеска ме помоли да й купя и да й донеса дезинфектант”, посочва и синът й. 

От болницата обясниха, че единствената причина да настанят здрава жена в COVID отделението е, че не е имало кой да се грижи за майка ѝ.

Удължават извънредната епидемична обстановка

“Тези хора с разрешение от ХЕИ се изолират в отделни стаи, понеже майка й не може да се обслужва сама, това се е наложило. Има персонал. Имаме един санитар на всички болни. Това е в полза на болната. От човешка гледна точка”, заяви д-р Огнян Благоев, МБАЛ “Св. Врач” – Сандански.

Вижте повече във видеото горе.

<!–

$(document).ready(function () {
$(‘#mc-form’).ajaxChimp({
language: ‘bg’,
url: ‘//vesti.us16.list-manage.com/subscribe/post?u=743235ca7b8158bf2506b96fc&id=03e3da1b95’

});
});

Получавай безплатно най-горещите новини от Vesti.bg

–>

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.