Свят

Опасно време и днес, кога ще спрат валежите

Д нес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи – в източните райони от страната, сочи справка в сайта на НИМХ.

Поройни дъждове и придошли реки, къде е най-сериозна ситуацията

Атмосферното налягане ще е близко до средното и ще е без съществена промяна.

По Черноморието 

ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Частично бедствено положение в Перник, Трън и Радомир

В планините 

ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Разпоредиха кризисен щаб заради нивата на язовирите

В сряда 

валежите и в източните райони ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъсва. Вятърът ще е от северозапад, умерен, в Дунавската равнина, западната част от Горнотракийската низина и източните райони временно силен. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 2° и 7°. В четвъртък след временно намаление, от запад отново ще се заоблачи и след обяд ще завали сняг. В петък на отделни места, главно в Югоизточна България и планинските райони, ще превалява слаб сняг. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от северозапад. Понижението на температурите ще продължи.

Опасно време над България днес, започва застудяване

Сняг скова страната, къде има проблеми

Движението по пътя Благоевград – Кресна, при км 392, се извършва временно в една лента поради свличане на  скална маса. 

Има образувало се свлачище и по пътя Асеновград – Бачково. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от “Пътна полиция”.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.