Новини

Още един футболен съдия беше изваден от Първа лига в разгара на критиките

Петър Костадинов ще може отново да води мачове в Първа лига едва в плейофната фаза

© LAP.BG

Петър Костадинов ще може отново да води мачове в Първа лига едва в плейофната фаза

Темата за съдийството в българския футбол продължава да е водеща кръг след кръг. Рано в понеделник съдийската комисия наказа Петър Костадинов, като го изпрати да ръководи мачове от второто ниво.

Той няма да получава наряди за двубоите от Първа лига поне до началото на плейофната фаза, се казва в решение, публикувано в сайта на БФС.

Костадинов е наказан заради работата си на мача между “Черно море” и “Етър” във Варна. Според комисията “той е допуснал три явни важни грешки, които са повлияли на крайния резултат”.

След мача, в който “Черно море” загуби с 0:1, треньорът на варненци Илиан Илиев се изказа остро. “За този съдия може да говорим с дни – чиста дузпа за изравняване не се свири. Ще пуснем жалба, както се прави, ще го накажат. Те наказаха и съдията с “ЦСКА 1948” – четири мача беше спрян, но на нас точките ни ги няма. Не е за първи път. Казват ни: “Живуркайте си там”.

Съдийската комисия добавя, че на 22 декември ще има заседание, на което ще бъде направен анализ на представянето на съдиите, асистентите и съдийските наблюдатели. И заплаши, че може да има още наказания, ако работата не се подобри.

“Комисията е твърдо решена да подобри качеството на съдийството и няма да се поколебае да преразгледа ранглистите за пролетния дял от първенствата. Съдии, показали колебание в своята работа, ще ръководят срещи в по-долните групи на първенствата на БФС”, гласи текстът.

В последните кръгове почти постоянно има остро недоволство срещу съдийството. В петък със силна ирония “Ботев” (Враца) предложи възнагражденията на реферите да бъдат увеличени.

Преди два месеца БФС направи остра забележка към съдиите. По-късно съдийската комисия имаше извънредно заседание, а реферът Владимир Вълков остана без наряди след слабата си работа на двубоя между “Етър” и ЦСКА (2:2).

В темата се включи и министърът на спорта Красен Кралев, който призова за коренна промяна в съдийството, защото според него с грешките си реферите “обезверяват не само футболистите, но и публиката”.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.