Новини

Пак сценаристи водят листи при Трифонов, Ива Митева ще е депутат, Мика Зайкова – може би

Пак сценаристи водят листи при Трифонов, Ива Митева ще е депутат, Мика Зайкова - може би

© Юлия Лазарова

Председателят на 45-ия парламент Ива Митева води две листи на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” – в столичния 24 многомандатен избирателен район (МИР) и в Разград. От софийските листи отсъства най-възрастният депутат в 45-ия парламент и синдикален експерт Мика Зайкова, но тя е втора в Хасково, където на 4 април партията обаче имаше само един мандат.

Днес официално се разбра, че лидерът и шоумен няма да е кандидат за депутат, но пък сценаристите му отново са, показа проверка на “Дневник” в районните комисии. Срокът за регистрация на листите е 17.00 часа на 8 юни.

Експертът по сигурност Николай Радулов е водач на листата на “Има такъв народ” в столичния 23 МИР, а след него са кандидатът за депутат от пролетните избори Александър Марков, финансовият експерт Пламен Данаилов и Пламен Николов, за който се знае, че членува в три партийни комисии.

След Ива Митева в листата за 24 МИР е имунологът Андрей Чорбанов, а водач в 25 МИР отново е сценаристът Филип Станев, следван от адвокат Александър Рашев.

Зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов отново води листата в Пловдив-област, а тази в Пловдив-град все още не е регистрирана. В София-област и в Кюстендил първа в листата пак е главният секретар на партията Виктория Василева.

В Бургас отново водач на листата е сценаристът Ивайло Вълчев, който е първи и в Силистра, а във Варна пръв на мястото на Слави Трифонов е колегата му Филип Станев. В другия район, където Трифонов водеше на 4 април – Стара Загора, начело на листата е местният лидер Тихомир Тенев.

Иво Атанасов от контролната комисия на партията отново води листата във Видин, а във Враца първи е областният координатор на “Има такъв народ” Георги Георгиев, следван от енергетика Иван Хиновски. В Габрово водач е бившият депутат Деляна Пешева, която има стаж като банков служител. В Добрич пак води областният координатор Дилян Господинов, а в Кърджали – Васил Георгиев.

Водач на листата в Ловеч е финансистът Любомир Каримански. Репортерът от телевизията на Трифонов Станислав Балабанов отново е първи в Пазарджик, но води и в Перник. Областният координатор Светлин Стоянов е първи в листата в Русе. В Хасково водач е хирургът д-р Силви Кирилов, а след него е Мика Зайкова.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.