Лайфстайл

Пет вълчака разкъсаха възрастна жена в Торино

Пет кучета чехословашка вълча порода – майка, баща и трите им изтърсака на по година разкъсаха 74-годишната Марианджела Дзафино в дома й в покрайнините на Торино.

Жестоката трагедия, която съвсем оправдано стана бързо вест №1 в Италия поради известното от край време журналистическо правило, че новина е когато куче захапе човек, а не обратното, се развихрила завчера в 18 часа. В информациите си за кървавата касапница медиите уточниха, че породата „чехословашки вълчи кучета“ е създадена през 1955 г. в Карпатите на Трансилвания от лесничеи, които успели да „бракосъчетаят“ местна вълчица с две мъжки немски овчарки в сив вълчи цвят.

Според репортерите от Торино петте хищни домашни любимци били собственост наа 48-годишната дъщеря на Марианджела. Жената, която е вдовица, отишла на пазар и помолила майка си докато я няма, да наглежда кучетата, оставени в хола на общия им дом. На възрастната синьора не се било случвало за пръв път да пази песовете, но това ставало обикновено когато времето било хубаво и то в двора на жилищната кооперация или в близката градска градинка.

И завчера към 18 часа съседите на Марианджела чули страховити викове от апартамента на първия етаж, напорист дружен кучешки лай и ръмжене, двама мъже се опитали да отворят вратата с взлом, но не успели. Тогава комшиите позвънили в казармата на карабинерите, намерили по телефона и дъщерята на Марианджела, която дошла първа и отключвайки апартамента, се изправила пред ужасяваща гледка.

Веднага извела побеснелите и окървавени кучета навън и ги заключила в джипа си, малко след това дошли и две патрулки с униформени служители на реда. За съжаление те само установили смъртта на нещастната старица, потънала в огромна локва кръв. Едва пък не припаднали, ужасени от жестоките разкъсвания от кучешки зъби по бедрата, ръцете, корема и дори по лицето на Марианджела.

Естествено трагедията разтърси Торино и цяла Италия, а през тези часове научен екип на корпуса на карабинерите се опитва да разбере причините за нея. И преди всичко това с какво възрастната дама е разгнивила домашните животни до степен да й се нахвърлят и да я разкъсат. А ветеринарите от местната здравна служба, които са затворили при тях петте хищни чехословашки вълчи кучета, все още се чудят дали да ги оставят живи или да им теглят куршума.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.