Общество

Пипнаха надрусан шофьор, въртял лаборатория за дрога край Велико ТърновоСлед проведени множество мероприятия снощи около 18,30 ч. в землището на с. Леденик служители на секторите “противодействие на криминалната престъпност” и “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР във Велико Търново са извършили проверка на лек автомобил «Форд», управляван от 29-годишен от старата столица. Мъжът е известен на полицията, уточняват от пресцентъра.

При проверка за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин, метаамфетамин и канабис. Шофьорът отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.При последвала проверка на гараж, намиращ се във фирмена база в с. Леденик, използван от водача, криминалистите се натъкнали на съоръжение за производство на амфетамин. От помещението са иззети колби, тави и вещества, имащи отношение към производствения процес. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство.

В четвъртък следобед при обход в с. Шемшево полицейски патрул на полицейското управление във В. Търново е извършил проверка на 24-годишен мъж от с. Пушево, в хода на която са намерени и иззети пликчета, съдържащи марихуана и амфетамин, установени с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.