Новини

Платформата DAZN дебютира в България с пет боксови мача

Платформата DAZN дебютира в България с пет боксови мача

© Reuters

Пет боксови мача ще могат да гледат абонатите на DAZN в България в първия месец от началото ѝ. Платформата за стрийминг услуги е активна на територията на страната от 1 декември като част от световното ѝ разрастване в над 200 територии.

Месечният абонамент е 2.99 лв., а срещу него зрителите в България ще могат да наблюдават битката на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория.

Мачът е на 12 декември в Лондон.

Първата среща, която DAZN ще излъчи, е битката на непобедения на професионалния ринг Били Джо Сандърс. На 4 декември британецът ще защитава световната си титла в суперсредна категория (до 76 кг) на Световната боксова организация (WBO) срещу сънародника си Мартин Мъри.

На 18 декември DAZN ще излъчи двубоя за световната титла в средна категория (до 73 кг) между Генадий Головкин и полския боксьор Камил Шеремета. Казахстанецът ще защитава поясите на Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), които спечели през 2019 г.

Ден по-късно суперзвездата Канело Алварес се изправя срещу британеца Калъм Смит в мач за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в суперсредна категория. Мексиканецът отново предизвиква себе си, след като през ноември 2019 г. стана световен шампион в лека тежка категория.

Фотогалерия: Кубрат Пулев и Антъни Джошуа лице в лице >

През 2018 г. Алварес подписа най-скъпия договор с историята именно с DAZN, като за пет години ще получи 365 милиона долара за излъчване на всичките си срещи.

На 2 януари 2021 г. DAZN ще покаже мача между Райън Гарсия и Люк Кембъл за титлата в лека категория на Световния боксов съвет (WBC).

Стъпка към евентуално разрастване

Влизането на DAZN в България е част от глобалната стратегия на компанията към разрастване. В отговор на въпроси на “Дневник” от DAZN уточняват, че към момента боксовите мачове са единственото съдържание, което ще може да се гледа, заедно с класически битки, информация за спортистите и редица оригинални програми, включително 40 DAYS, Saturday Fight Live и ONE NIGHT.

“Това е първата стъпка. DAZN анализира вътрешния пазар във всяка страна, където навлиза, и купуване на права за други спортни състезания е възможно във втория етап”, уточняват от компанията.

В редица страни DAZN има договори за футболни първенства като италианската серия А, Формула 1, MotoGP и други.

Засега етап програмата на DAZN ще се излъчва с английски коментар.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.