Лайфстайл

Повдигнаха обвинение на българка в Италия, удушила детето си и запалила жилището

39-годишната Павлина Миткова се сдоби с обвинение за убийството на шестгодишната си дъщеря в италианския град Мачерата. Това предават италиански медии. Зверството стана преди година – на 8 януари 2020 година, когато Павлина е задушила дъщеричката си с възглавница.

Полицията се отзовава на сигнал за пожар в апартамента ѝ. В хода на разследването става ясно, че българката е запалила дома си, за да прикрие следите от престъплението.

Павлина имала изгаряния по лицето и ръцете. Пред карабинерите тя разказала, че се сдобила с тях, докато се опитвала да изкара детето от пламъците. Разказът ѝ обаче не бил убедителен – малката Дженифър нямала никакви изгаряния. По-късно станало ясно, че тя няма следи от токсични вещества в дробовете ѝ. Това на практика означавало, че смъртта ѝ не е свързана с пожара. Аутопсията показала, че детото е било удушено.

Мотивът за жестокото убийство остава неизяснен. Павлина настоява, че е невинна, а един от адвокатите ѝ е поискал да бъде назначена експертиза, която да установи психическото ѝ състояние.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.