Общество

Пращат в Несебър делото за закана с убийство срещу Васил Капланов-КаплатаВ Дупница го съдят за незаконни патрони

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Сколева прекрати по време на разпоредителното заседание производството по Наказателно дело с обвиняем за закана за убийство  и изпрати делото по подсъдност на Районен съд – Несебър.“Обвинението срещу подсъдимия е за престъпление по чл. 144, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК, извършено в курортен комплекс “Слънчев бряг”, община Несебър и съобразно изискванията за местна подсъдност, визирани в чл. 36, ал. 1 НПК, делото е подсъдно на Районен съд – Несебър, в чийто съдебен район се сочи, че е извършено деянието. С оглед това обстоятелство съдебното производство следва да бъде прекратено и делото изпратено по подсъдност на Районен съд – Несебър“, пише в мотивите на съдия Скоклева. Според обвинението Капланов се заканил с убийство на съгражданина си Димитър Недев, който пишел активно в социалните мрежи във връзка с изчезването на Янек Миланов.

Искането на защитата и на обвиняемия за промяна на мярката му за неотклонение от „Домашен арест“ в по- лека – „Подписка“, не е разглеждано по време на разпоредителното заседание, доколкото РС – Дупница не е компетентен като местно неподсъден да се произнася.
Определението не подлежи на обжалване.

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева даде ход по общия ред на делото за незаконно притежание на боеприпаси за огнестрелни оръжия, с обвиняем Васил К. По време на днешното разпоредително заседание са обсъдени въпросите по чл. 248 от НПК.
 По това дело, Васил Капланов е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на 2000 лв. 

Капланов се свързва с изчезналия дупничанин Янек Миланов. На 31 юли вечерта той се качил в джипа на Капланов и оттогава следите му се губят.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.