Новини

Представител на СЗО: Мерките трябва да запазят и след 21 декември

В момента положението в България не е добро и позицията на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че мерките трябва да продължат и след 21 декември, отразява необходимостта от опазване живота и здравето на хората.” Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

Той предупреди, че дори и да се стигне до разхлабване на мерките, хората не трябва да преминават от едната крайност в другата. “Желанието на хората да празнуват и да се съберат за коледните празници много бързо може да премине в едно тъгуване по загуба на близки и в търсене на помощ в лечебно заведение”, коментира той и добави: “Отпускането по време на коледните празници може да се превърне в една от трагедиите на живота ни.”

“Правото на празнуване не е едно от най-големите и най-високопоставените човешки права”, заяви той. Доц. Околийски заяви, че подкрепя идеята направените антигенни тестове да влязат в официалната статистика за коронавируса и положителните резултати при тези тестове да са основание за поставяне под карантина.

Теодора Дидова
Теодора става редактор на Датата след дълги години работила в различни сфери на новинарската и дигиталната индустрия.